Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


Te asteptam pe 15 martie 2010 la Palatul Ghika!

 Vino la "Cafeneaua Pasoptista" si te vei bucura de recitalul de camera "Duo Anima", ce cultiveaza muzica daruita de flaut si chitara generand astfel emotie profunda si directa.

Duo Anima – Terapia Muzicii
        Proiectul nostru  artistic este strans legat de dorintele noastre de a oferi unui public cat mai larg “Bucuriile Muzicii”.
        Este un dublu sens al bucuriei: daruim emotie si primim in acelesi timp emotia publicului. Viata noastra se desfasoara azi intr-un mediu stresant . Lumea e in cautarea unui “antidot”. O parte a acestui “antidot” poate fi gasit in muzica. Asa cum cautam padurea si pajistea pentru a ne vindeca sufletul tot la fel ar trebui sa cautam muzica.
        Pamantul nostru s-a nascut din Cantul Universului. Iata de ce tot ce se afla in natura se exprima printr-un cant pe care il percep sufletele care traiesc in contact cu el. Toate aceste canturi formeaza o simfonie ce este vitala pentru omenire.
    Muzica sferelor, draga lui Pitagoras, este o realitate: corpurile celeste ce aluneca pe orbitele lor au vibratii sonore care creeaza o muzica cosmica.  
        Exista o muzica a naturii terestre, in rezonanta cu cea a sferelor al carei ecou este. Cele doua muzici se armonizeaza impreuna . Daca Muzica Universului  vine spre noi atunci, ca o reactie fireasca, ar trebui sa ne intoarcem catre univers prin muzica. O putem face folosindu-ne de argumentele aduse de rezultatele cercetarilor stiintifice din zilele noastre. Ele ne arata ca melodiile complexe ale muzicii clasice s-au dovedit a fi foarte folositoare pentru relaxarea si imbunatatirea memoriei.
        Medicina ne spune ca principala cauza a depresiei este lipsa serotoninei, hormonul starii de bine. Studii recente arata ca muzica lui Bach, Mozart, Beethoven ajuta la producerea serotoninei. Depresia la randul ei provoaca boli ale inimii, dar prim muzica se stabilizeaza ritmul cardiac si se regleaza tensiunea arteriala. Cercetari efectuate la Centrul Neurolingvistic si Neurobiologic al tehnicilor de  invatare si memorare din California au evidentiat ca prescolarii care au luat lectii de muzica au obtinut un scor cu 80% mai mare la testul de inteligenta (IQ test) decat cei care nu au studiat muzica. Acelasi centru a efectuat un studiu pe studentii Universitatii  California si Irvine au descoperit ca  asa-numitul “ Mozart Effect” i-a ajutat pe studenti sa obtina un scor cu 9 puncte mai mare la testul de inteligenta (IQ test) decat cei care au stat in liniste sau au asacultat alta muzica de relaxare.
        Se spune ca Albert Einstein a fost un elev mediocru pana a inceput sa cante la vioara.  Pana la acel moment ii era foarte greu sa exprime ce stie, spune Hazel Cheilek, dirijorul liceului de stiinta si tehnologie  “ Thomas Jeffreson”, unde mai mult de o treime din elevi canta la cate un instrument.  Chiar Einstein povestea ca momentele de inspiratie maxima le-a avut in timp ce canta la vioara. Si-a eliberat mintea ca sa poata crea.
        La inceputul secolului al XVIII-lea regele George I  al Angliei spunea ca ia deciziile corecte in timp ce asculta muzica. Haendel a compus suita “Muzica Apelor” pentru a fi cantata in timp ce regele, la bordul Vasului Regal plutea pe Tamisa. Chiar si Platon in Grecia Antica cosidera ca studiul muzicii creeaza simtul ordinii si al armoniei necesare unei gandiri inteligente.
Duo Anima  isi propune astfel promovarea muzicii clasice catre publicul larg, cultivand muzica daruita de   flaut si chitara generand astfel emotie profunda si directa. Asimilarea si dezvoltarea repertoriala realizandu-se prin abordarea de lucrari care corespund spiritului si temperamentului echipei.
Luiza Filipescu –Flaut

Iulian Anghel - Chitara

 

 

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: