Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


10 iunie 2010, publicat in "Observatorul", www.observatorul.com

 

Principesa Margareta a României, Neagu Djuvara, Gheorghe Zamfir, Mariana Nicolesco, Mihaela Mihai ne vorbesc despre curaj, idealism, optimism în volumul De ce m-am întors în România

Aflati povestile unor români celebri care s-au întors în tarã si de ce au ales sã trãiascã în România.

La editura Polirom va apãrea în curînd volumul De ce m-am întors în România coordonat de Sandra Pralong. Printre cei care semneazã textele din volum se numãrã Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a României, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chisu, Neagu Djuvara.

Volumul De ce m-am întors în România va fi lansat la Tîrgul de carte Bookfest (Romexpo, pavilionul 15, la standul editurilor Polirom si Cartea Româneascã) duminica, 13 iunie, la ora 11.30 în prezenta autorilor.

Imaginea românilor despre tãrile din Vest este aproape exclusiv pozitivã, lucru confirmat de numeroase sondaje. Si totusi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere strãlucite în strãinãtate, decid sã revinã si sã trãiascã în România. Care sînt diferentele dintre „aici” si „acolo” si ce putem învãta din experienta celor care au ales sã se întoarcã? Opiniile unor români nu de putine ori celebri cu privire la viata în strãinãtate alterneazã permanent cu perceptia pe care acestia o au asupra tãrii lor si a destinului ei, într-un incitant volum ce izbuteste sã punã fatã în fatã realitãtile autohtone si strãine.

Declaratia Sandrei Pralong:

Mi as dori ca, printre rînduri, aceastã carte sã ne îmbie sã ne „îndrãgostim din nou de România!”. Stiu cã, în ultimul timp, a devenit de bonton mai curînd sã ne denigrãm tara, dar cred cã, atunci când o privim prin ochii unor oameni de succes care au ales sã se întoarcã si sã trãiascã aici, putem redobîndi acea stare de iubire. Chiar dacã unii dintre autorii paginilor nu sînt tocmai blînzi cu ce au gãsit acasã în România, citind povestea fiecãruia descoperim noi motive (si maniere) de a o iubi, de a o pãrãsi si, în final, de a reveni totusi la ea...

Sandra Pralong, fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu pe Relatia cu Românii de Pretutindeni, în prezent presedintele Fundatiei SynergEtica; membru în conducerea a numeroase fundatii si asociatii internationale. Studii comerciale (Elvetia), de relatii internationale si stiinte politice (SUA). A fost director de comunicare al sãptãmînalului American Newsweek. În 1990 a pus bazele Open Society Fundation (Bucuresti), iar între 2002 si 2005 a fost cel mai înalt responsabil de comunicare pentru Europa si CSI în cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.


Cartea se va gasi in librarii sau poate fi comandata la www.polirom.ro

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: