Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


 Patriotism - Dan Puric. Determinare in sustinerea valorilor simple si adevarate ale     poporului roman – Dan Puric. Credinta in omul roman frumos – Dan Puric. Speranta si initiativa inspre Romania frumoasa – Dan Puric.

Pur si simplu, nu gasesc un exemplu la fel de bun ca Domnul Dan Puric si tot ceea ce reprezinta dansul, cand prietenii imi cer sa le dau un exemplu concret a ceea ce consider eu un nou pasoptist.

Fie ca deschidem televizorul sau ne uitam pe fereastra, ce vedem? O Romanie indiferenta si in letargie, drogata cu toate formele de prost-gust si minciuni. In ideea revolutionarilor originali de la 1848 care au luptat pentru libertatea si autonomia Tarilor Romane, asemenea, in 2009, avem toate motivele sa preluam initiative intr-o noua miscare pentru schimbare.

 

Domnul Dan Puric a facut deja acest pas. Este un artist, iar acest lucru il apropie de poporul roman prin formele in care isi exprima parerea. Eu il urmaresc, il vad, il ascult, il citest pe Dan Puric si sunt total convinsa ca si eu am mijloacele si motivatia sa ma alatur lui.

Domnul Dan Puric stie ce inseamna viata in Romania comunista, in cea de dupa 1989, dar si traiul si munca in strainatate. Asemenea unui pasoptist original, a avut toate sansele sa traiasca intr-o societate unde poate i-ar fi fost mai usor, dar nu a renuntat la tara sa, nu a ales calea usoara. Este aici, printer romani si tot ceea ce face (teatru, carti, aparitii TV, conferinte) este pentru constientizarea neamului roman de frumusetea sa si valorile care conteaza, care exista in fiecare, dar care trebuie acceptate si aplicate.


Autor: Irina Mihailescu

Sursa foto: www.wordpress.com

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: