Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


<< „Dragostile mele”  sunt importante si intense... sunt teatru si film, sunt recitare de poezie, sunt literatura...” dragostile mele” sunt multe... >>

 Maia Morgenstern absolvit Academia de Film si Teatru din Bucuresti, in 1985. A jucat pe scena Teatrului Tineretului de la Piatra Neamt pana in 1988. Intre anii 1988 si 1990 joaca pe scena Teatrului Evreiesc de stat din Bucuresti. Din 1990 se alatura echipei de la Teatrul National Bucuresti. De asemenea, in prezent, Maia preda si actorie la Universitatea Hyperion.


De ce o admir pe Maia Morgenstern?
Pentru ca, dupa parerea mea, Maia este una dintre cele mai talentate actrite de teatru si film, nu doar pe plan national, ci si pe plan international. Pentru ca este un om in adevaratul sens al cuvantului, o artista veritabila, care nu poate fi incadrata intr-un tipar. Are un spirit proaspat si energic. Lupta pentru imbunatatirea teatrului romanesc, dar si pentru cel universal. Cand vine de vorba de ea, nici nu conteaza piesa in care joaca. In mod sigur va fi un spectacol veritabil. Printre piesele in care a jucat se numara: „O noapte furtunoasa”, „Tango final”, „Miss Daisy si soferul ei”, „Cantecul fratelui mort”, „Si caii se impusca, nu-i asa?”. Pe langa prestatiile pe scena romaneasca, Maia a jucat, la cererea publicului, si in Israel, Polonia, Franta, Germania, Atena.
O alta pasiune Maiei, in afara de teatru, este filmul. Este cunoscuta publicului romanesc in rolurile din filme precum: „Balanta”, „Cel mai iubit dintre pamanteni”, „Patul lui Procust”, „Omul zilei”, „Tahir”, „Triunghiul mortii” si inca multe altele. In total 32 la numar. In „Patimile lui Hristos”, realizat de Mel Gibson in 2004, joaca rolul Fecioarei Maria. Prin acest din urma rol a devenit cunoscuta in toata lumea. Un fapt interesant este ca Morgenstern inseamna, in germana, „Luceafarul de dimineata”, nume dat Fecioarei Maria personajul pe care l-a jucat in filmul mai sus mentionat. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare sa fi luat in considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei in acest rol.
Pe langa langa cariera artistica, Maia a decis sa isi dedice si o parte din timp pentru sprijinirea unor campanii umanitare si educative din Romania. “Dintotdeauna m-am implicat in proiecte ce au privit intrajutorarea celorlalti. Am raspuns cand am fost solicitata, am avut si cateva initiative, dar consider ca inca mai avem multe de facut pana sa ne fi indeplinit intrutotul misiunea de a-i ajuta pe cei din jurul nostru. Vreau sa facem mai mult, sa fac si eu mai mult, si cumva, impreuna, sa consolidam acest mecanism al binefacerii “, a declarat Morgenstern.
 
 
Autor: Cristina Hututui
 
Sursa foto: www.vivid.ro
Sursa citat: www.okey.ro/index.php/maia-morgenstern-vrea-sa-se-implice-in-campanii-sociale/2009/06/24/).

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: