Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


Andrei Plesu s-a nascut la 23 august 1948, la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti, sectia istoria si teoria artei (1971). A fost lector universitar la Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti. Este exclus din invatamant pe considerente politice (1982). A fost ministru al Culturii (1990-1991) si al Afacerilor Externe (1997-1999), membru al CNSAS (2000-2004) si fost consilier prezidential pentru Relatii Internationale (2004-2005).

Andrei Plesu e un om caruia ii absorb vorbele ca pe niste bule de aer. Multe din vorbele sale s-au referit la societatea noastra gaunoasa. In vocea lui, indreptatita sa sune nemultumit la adresa societatii romanesti, nu am simtit insa niciodata abandonul.
 
Agatandu-ma de aceasta importanta farama de speranta, il aduc in fata voastra, exprimandu-mi public admiratia pe care o port acestui om. Il elogiez pentru initiativele lui imense in domeniul culturii: infiintarea revistei culturale Dilema Veche si a Institutului de studii avansate „Colegiul Noua Europa”, dar si pentru aportul extraordinar adus de lucrarile sale literaturii romanesti. Printre cele mai cunoscute lucrari se numara: Jurnalul de la Tescani, Despre ingeri si Minima Moralia. Ma inclin lui Andrei Plesu si inchei acest elogiu citand un pasaj dintr-un interviu dat de domnia sa ziarului Adevarul: „Spuneati ca vreti sa ramaneti in memoria colectiva ca „un om cumsecade (...) Da, dar as adauga ca mi-as dori sa existe din ce in ce mai multi oameni cumsecade. Pentru ca daca esti cumsecade de unul singur ajungi la by-pass.”
 
 
Autor: Roxana Telespan
Sursa foto: www.wordpress.com

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: