Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


Ne inclinam cu deosebit respect si consideratie in fata domnului Neagu Djuvara si suntem onortati sa-i oferim distincita „Noul Pasoptist”, pentru...
- cei 42 de ani de exil
- povestirea istoriei romanilor pe intelesul celor tineri
- marturisirile pline de umor


„Doamne sunt absolut disperat. Tara asta merita un fel de maldar de balegar, dar sa sti ca pe balegar cresc cateva flori frumoase. Si ma gandeam ca avem niste flori splendide in toate domeniile: in teatru, arta, poezie, muzica. Si atunci, ma rog daca sunt admis in acest mic grup de flori pe balegarul nostru stau si continui.”
... onestitate
„Ce ar fi fost viata mea daca nu ma intorceam in tara? Ramaneam unul din cele 8 milioane de locuitori ai Parisului, cunoscut de cateva sute de persoane ca fiind un intelectual de origine romana, pesemne interesant.”


... si iar onestitate
„Ma aflu, asadar, stabilit la Bucuresti, de mai bine de 17 ani. O comparatie cu viata mea de la Paris sau din Africa – unde am stat 23 de ani – n-are sens; chiar de ar putea viata sa fie azi mai comoda si mai linistita la Paris decat la Bucuresti, aici imi este destinul si, probabil, iluzia de a fi de folos tarii.
... nenumarate alte argumente ce nu pot fi rezumate in 10, randuri, pagini, carti...

 

 

Autor: Anca Mihalache

Sursa foto: www.wordpress.com

 

 

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: