Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


Asociţtia Studenţilor Francofoni din Iaşi ajută 80 de copii şi bătrâni să primească cu speranţă sărbătorile de iarnă.

80 de persoane defavorizate vor primi cu bucurie sărbătorile de iarnă, ca beneficiari ai proiectului „Arată că-ţi pasă !”, desfăşurat de Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie. După o campanie de strângere de fonduri, studenţii francofoni vor oferi cadouri şi două zile de zâmbete şi voie bună pentru 35 de copii dintr-o zonă saracă a judeţului Iaşi şi vor lumina casele a 20 de familii de bătrâni cu pachete de Crăciun şi colinde tradiţionale româneşti.
Cea de-a treia ediţie a proiectului umanitar „Arată că-ţi pasă !” vizează un grup de beneficiari selectat din rândul persoanelor cu situaţie materială precară, pentru care voluntarii ASFI au origanizat o campanie de strângere de fonduri. Campania a debutat pe 15 noiembrie 2009, atunci când a fost lansat apelul pentru o tombolă caritabilă la care au participat studenţi ieşeni şi nu numai. Pentru o suma modică, orientată spre cauza umanitară proiectului, aceştia şi-au achizionat un bilet de tombolă şi au primit şansa de a câştiga unul dintre cele 3 premii.
Francofonii au facilitat donaţii în produse sau bani prin urne mobile şi colecte în campusurile studenţeşti din Iaşi. Studenţii au putut contribui cu jucşrii, obiecte de papetărie, cărţi sau hăinuţe ori cu sume de bani pentru realizarea pachetelor cadou pentru beneficiari.
Concertul caritabil de colinde care va avea loc pe 4 decembrie, ora 19.30, în sala Gaudeamus din Casa de Cultură a Studenţilor, este momentul în care corul copiilor beneficiari va


oferi un concert de mulţumire pentru toţi cei care le sunt aproape. Alături de ei, vor urca pe scenă corul studenţilor francofoni (ASFI ), corul studenţilor bioingineri ( ASB ), Ana Maria Ababei, Corul Mitropolitul Iosif Naniescu şi corul bisericii „Sfinţii Apostoli Petru si Pavel” – Barboi. În cadrul concertului, donaţiile vor fi încurajate, iar cei prezenţi vor putea achiziţiona obiecte create de copii prin licitarea lor. Tot atunci vor fi extraşi cei 3 câştigători ai tombolei umanitare. Intrarea este liberă.
Zilele de 5 şi 6 decembrie sunt dedicate celor 80 de beneficiari. In acest sens, pe parcusul zilei de sâmbătă, copii vor participa la un program educativ „ Novices Francophones”, cu filme şi desene animate din spaţiul francofon, urmând ca după amiaza să fie dedicată familiilor de bătrâni care vor fi vizitaţi la domiciliu de echipa de voluntari ASFI. De Moş Nicolae, copii se vor plimba prin Grădina Botanică, vor învăţa împreună cu studenţii francofoni să patineze pe gheaţă, se vor amuza la parcul de distractie din Iulius Mall şi îşi vor petrece după amiaza în Casa de Cultură a Studenţilor, acolo unde un program cultural, de socializare şi de divertisment le va fi oferit de studenţi. Ziua de duminică se încheie cu oferirea cadourilor de Crăciun, pregătite în urma campaniei de strângere de fonduri.

Date de contact :
Ioana Butunoi
Vicepreşedinte Departament de Relaţii Externe
Email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Telefon 0040 747 160 936

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: