Yahoo Groups

TIMISOARA

IASI


Taifasurile Politice, un proiect de traditie al O.S.S.E.I.

 Taifasurile politice sunt un proiect de traditie al organizaţiei noastre constând în dezbateri pe diferite teme de actualitate şi de interes pentru studenţii cărora ne adresăm. Noutatea acestui proiect vine prin prisma locaţiei în care se desfăşoară, aceste dezbateri având loc în cafenele astfel încât bariera dintre studenţi şi invitaţi să fie cât mai mică, stimulând astfel intervenţia cu întrebări şi completări din partea studenţilor. Ceea ce ne-am dorit este ca prin apropierea dintre invitati si studenti să putem dezbate la o cană de ceai probleme de actualitate si de interes atât personal cât si profesional pentru cei care sunt prezenti la aceste evenimente.
Cu toate că titlul acestor întâlniri este „Taifasuri Politice” si doar temele de discutie diferă, abordarea subiectelor nu are legatura cu spectrul politic. Prin aceste taifasuri se abordează atât teme politice sau teme de actualitate din realitatea relatiilor internationale însă si teme de interes pentru tineri si studenti precum educatia sau accesibilitatea locurilor de munca. Câteva din titlurile taifasurilor desfăsurate până acum sunt: “Rolul Romaniei in structurile NATO” , “VOTUL UNINOMINAL - Avantaje si dezavantaje” , ” Irak – implicaţii politice, religioase şi sociale”, „Programul de inarmare al Rusiei VS programul de inarmare S.U.A.”, „Romani in Europa”, „Dreptul la educatie” sau “Realitatile lui decembrie ‘89”.
Scopul acestor întâlniri este de a aduce tineri împreună, care să constientizeze actualitatea în care trăiesc si prin concluziile sau noile informatii dobândite să acumuleze noi cunostinte sau să îsi poată aduce contributia prin idei si propuneri diferitelor domenii abordate în discutie.
Noile generatii află despre trecut si încearcă să îmbunătătească viitorul!

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: