Dana Vladut

Pasionata de arta si cultura civica inca din scoala primara, am absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si am fost admisa in 2008 la programul de master Teoria si practica imaginii, la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii din Bucuresti.

Drumul meu s-a intersectat cu SynergEtica acum un an cand echipa energica de voluntari coordonata de Sinziana Cerbu incepuse implementarea proiectului Noua Civilitate (Misca-ti bunul simt!E super tare sa fii civilizat).

Noii Pasoptisti a reprezentat o provocare si pentru mine intrucat mi-a revenit sarcina de a coordona echipa de voluntari si de a organiza alaturi de ei cele trei Cafenele Pasoptiste de la Timisoara, Iasi si Bucuresti.

Va invit cu drag sa va alaturati comunitatii noastre de Noi Pasoptisti pentru a transforma Romania intr-o tara in care sa merite sa traim!

Hanny Bratu

Hanny Ciocazanu, născută în ROMÂNIA în 1971, om al muncii în ROMÂNIA din 1992. Specializată în strategie şi project management de marketing şi publicitate. Experienţa obţinută ca angajat al unor reţele internaţionale de publicitate. În prezent, consultant independent în domeniu.
Căsătorită cu 3 copiii, plimbata prin lume DAR... dornică să trăiască confortabil în ROMÂNIA!

Citat
'Avem tara pe care o meritam. Personal, consider că merit mai mult! Şi sunt gata să lupt pentru a obţine ce merit!"
Ana Hajdau

Studentă la facultatea de Marketing, îmi plac schimbările şi mă inspiră oamenii. Îmi pun multe speranţe în viitorul meu şi al celor care mă înconjoară.Am multe dorinţe de la viaţa mea, vreau să fiu motivată şi să motivez. Am ajuns la activitatea de voluntariat când am simţit nevoia să fac ceva în primul rând pentru mine, pentru a mă simţi utilă şi pentru a vedea profitul lucrului meu în idei, valori şi performanţă în domeniul social. Voluntariatul la fundaţia Synergetica a început ca o instigare şi continuă să-mi stimuleze creativitatea şi firea perfecţionistă. Aici am descoperit adevărata semnificaţie a conceptului “lucru în echipă”. Aici învăţ să mă integrez şi să cunosc oameni excepţionali.
Din momentul în care m-am implicat în proiect, el având deja o formă clar definită, m-am simţit rapid integrată în desfăşurarea lui. Pentru “Noii Paşoptişti” am rezervat un loc aparte în speranţele şi aşteptările mele. Sunt o neo-paşoptistă prin definiţie şi vreau să trăiesc înconjurată de valorile mele. Proiectul este mai mult decât un concept, este o posibilitate de a mă educa atât pe plan personal, cât şi profesional.

Roxana Telespan

Acum trei ani am plecat dintr-un orăşel mic de provincie să cuceresc Bucureştiul.

Astfel, am devenit studentă a Facultăţii de Marketing, la ASE, specializare pe care o urmez în continuare şi în cadrul programului de master. Mi-am dat repede seama că nu vreau neapărat să cuceresc Bucureştiul, ci să-mi croiesc un drum al meu într-un oraş care să-mi ofere mai multe oportunităţi.

Căutându-mi şansele, am descoperit Fundaţia SynergEtica, al cărui membru am devenit. Sunt deja doi ani de când lupt alături de o echipă minunată pentru a îmbunătăţi câte ceva în ţara mea. Astfel am ajuns să fac parte din echipă care organizează proiectul „Noii Paşoptişti”. Dar implicarea mea în acest proiect nu este doar consecinţă acestei apartenente, ci porneşte de mai departe, din dorinţa de a da mâna cu toţi cei care privesc această ţară cu bunăvoinţă şi optimism, cu cei care sunt mai degrabă proactivi decât reactivi.

Ader la valorile neopasoptiste care derivă din valorile înaintaşilor noştri de la 1848, mă consider factor de schimbare şi sunt optimistă în ceea ce priveşte viitorul României.

Irina Mihailescu

Eu sunt Irina şi sunt neopasoptista!

În present sunt studentă la Master la ASE, muncesc part-time şi sunt voluntary Synergetica. În viitor, îmi doresc şi mă pregătesc pentru studii în străinătate. Ştiu sigur că acest pas îmi va aduce atâtea oportunităţi şi poate contribui doar la dezvoltarea mea personală şi profesională.


De ce voluntariat în Synergetica? În primul rând, voluntariatul este soluţia ideală pentru orice tânăr să înceapă să priceapă care e treaba cu munca, cu responsabilităţile, cu sarcini de îndeplinit, ierarhii, proiecte, contactul cu oameni diverşi şi la fel de implicate. Nu e uşor să-ţi găseşti un job pe placul tău, credeţi-mă pe cuvânt. Totuşi, voluntariatul este un mare plus în CV-ul oricui, iar toate abilităţile şi tot talentul tău indiferent de domeniu este astfel argumentat în ochii angajatorului. Sunt voluntară clar nu pentru bani, ci pentru idei, valori şi schimbare.
Pentru mine, Synergetica a fost un noroc chior.

De unde îmi ocupam timpul doar cu facultatea (ştim toţi că nu e de ajuns), am ajuns să mă implic în diverse proiecte, să învăţ, să muncesc, să mă informez, să descopăr că sunt în stare să duc la capăt multiple sarcini şi că pot s-o fac chiar foarte bine.
De ce Noii Paşoptişti? Proiectul a prins contur când colega noastră, Anca, a muncit la redactarea acestuia. Apoi totul a început să curgă de la sine. Dana a trecut la cârmă că project manager, Sandra ne-a sfătuit şi îndreptat către deciziile şi mijloacele în practică ce ne duc către success, motivându-ne şi inspirându-ne, Hanny şi talentul ei ultra-mega-giga copleşitor au conturat imaginea proiectului. Alex este neo-pasoptistul nostru în toată legea cuvântului, venit de la studii în SUA, dar devotat schimbării în România, Roxana a intrat în horă cu poftă de muncă şi idei noi, iar Sanda a fost un trainer de top pentru Cristina, Andreea, Ana şi Ioana, voluntarele noastre pe proiect.
Cu aşa echipa, cum să nu simt impulsul de a mă alătura iniativei Noii Paşoptişti?

Anca Mihalache

O singură preocupare: să reţin numărul limuzinelor care mă duc de acasă la facultate şi înapoi. În prima lună, mi se păreau dubioase oamenii veseli care participau la „Târgul ONG-urilor” în ASE.

Ce este ONG şi de ce îi bucura pe copii ideea asta? Aşa că m-am înscris într-un ONG –aflasem ce înseamnă - cu gândul că poate îmi va fi tranzita spre capitala mai uşoară.

„Tată, nu mă vor în ONG!”, îi plângeam tatălui în telefon, în plină zi, în plin autobuz, după ce fusesem refuzată ca voluntar. Aşa că până în Iunie 2007 m-am recuperat şi am aplicat ca voluntară în SynergEtica (tata era pe poziţii). Am fost acceptată.
Atunci a început pentru mine perioada neo-pasoptista. M-am regăsit în oamenii calzi cu care lucrăm, împărtăşeam aceleaşi valori despre viaţa, sau făceam planuri măreţe dublate apoi de fapte măreţe. Ce m-a marcat cel mai tare că synergeticiana a fost reactivarea celor 7 ani de acasă. Mi-am reinsusit noţiunile de integritate, cuvânt, încredere, iniţiativa.

Sanda Cojocaru

Am 22 de ani si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism si Stiintele comunicarii. Dupa o perioada de voluntariat in Republica Moldova, am venit in Bucuresti pentru ca sa am parte de studii mai bune si de un mediu in care sa cresc eu in ochii mei. Voluntariatul in cadrul Synergetica mi-a acordat sansa sa privesc printr-un vizor multi-dimensional mediul ong din Romania, mai intai de la distanta, de pe partea cealalta a usii, ascultand si invatand, pentru ca apoi sa deschid usa si sa cunosc tot felul de oameni interesanti, care cred in ceva care le apartine. Proiectele synergetica m-au invatat ca daca ajungi sa crezi cu adevarat in ceva, poti convinge toata lumea de asta. Cheia care schimba comportamentele in bine poate fi un cuvant, un slogan, un eveniment, un joc sau un clip trimis pe internet. Atata timp cat ai ceva de spus si de transmis, exista cineva care o sa te auda si o sa te asculte.


Cristina Hututui

Hello! Eu sunt Cristina. Sunt studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, anul 3, secţia Relaţii Publice. Sunt o persoană optimistă, sinceră, punctuală şi foarte atentă la detalii. Îmi place foarte mult să mă plimb, să descopăr locuri noi, să mă uit la filme bune, să mă implic în diferite proiecte, să mă distrez, să vorbesc, să, să, să... destul despre mine!


Cu echipa de la SynergEtica m-am întâlnit în luna iunie când am făcut stagiul de practică pentru facultate. Am învăţat o grămadă de lucruri noi, mi-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut şi am realizat că vreau mai mult. Cum mi-am dat seama că încă nu mă pot lăuda cu diferite relizări, că nu îmi mai este suficientă facultate şi că stau prost la capitolul experienţă, m-am descis să rămân voluntară în fundaţie. Aşa am ajuns să fac cunoştinţă şi cu Noii Paşoptişti.


M-am implicat în acest proiect pentru că pentru că ceea ce doreşte el să realizeze mă caracterizează. În România mea ideală, cetăţenii sunt pe primul loc şi nu interesele unor oameni mai sus puşi. Vreau o Românie mai optimistă, mai zâmbitoare, mai încrezătoare în forţele proprii. O Românie care să nu mă trateze cu indiferenţă, ostilitate şi, uneori, cu agresivitate. Vreau o Românie care să mă respecte pentru că eu la rândul meu mereu am arătat respect. Vreau o Românie care să credă că singura cale spre un viitor mai bun e prin schimbare. Îmi doresc o Românie mândră cu ea însăşi!

Andreea Ignat

Bună tuturor! Mă numesc Andreea, însă prietenii îmi spun Andra, Deea sau Aza. Sunt studentă în ultimul an (încă nu-mi vine să cred, parcă ieri eram boboacă!) la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, secţia Relaţii Publice. Încă din primul an mi-am dorit să fac voluntariat însă am ajuns să fac acest lucru abia în ultimul an când programul s-a mai umplut şi cu un job part-time, pe lângă cursurile şi seminariile de la facultate. Dezavantaj – alerg mai mult după autobuze, beneficii – simt că fac progrese în dezvoltarea mea atât profesională cât şi personală.
Cu proiectul Noii Paşoptişti am făcut cunoştinţă când am ajuns în fundaţia Synergetica cu scopul de a face practică pentru facultate. Proiectul NP mi-a captivat atenţia prin unul dintre obiectivele sale, care tradus mai direct este: prin puterea cetăţenilor putem schimba România, putem face o ţară mai bună! În condiţiile derizorii în care se află societatea românească, proiectul NP vine ca un vânt al schimbării, o iniţiativă pe care cu siguranţă toţi ne-o dorim, însă pentru care puţini se implică.
Ţara în care mi-ar plăcea să trăiesc este în primul rând una în care oamenii se respectă unii pe ceilalţi, o ţară în care să nu îţi fie teamă că nu ai dat suficientă şpagă doctorului înainte să ajungi pe masa de operaţie, o ţară în care ar exista autostrăzi terminate, în afară de cele care sunt în faza de construcţie de mulţi ani, o ţară în care banii publici ar ajunge exact unde sunt destinaţi să ajungă.. în Proiectele Publice, bunuri de care să ne putem folosi cu toţii. O ţară în care educaţia să aibă valenţe şi practice nu doar teoretice, şi mai presus de toate elevii să fie apreciaţi la adevărata lor valoare, îmi doresc o ţară în care să existe DREPTATE!

Ana Chioc

Iubesc viaţa! Îmi place veselia şi zâmbetul oamenilor fericiţi! Ador căţeii şi felul lor de a-şi arăta recunoştinţa când le faci un bine! Ştiu să combin plăcutul cu utilul încât să nu am parte de monotonie sau plictiseala în viaţa mea. Sunt studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, specializarea PR şi pentru mine reprezintă încă o căsuţă bifată la planul viitorului, alături de voluntariatul la SynergEtica. M-am implicat în proiectul Noii Paşoptişti pentru a învăţa cum se lucreză în echipă, cum se concepe un proiect de la zero şi nu în ultimul rând pentru a învăţa ceva util şi interesant pentru viitor. Orice lucru în viaţă începe cu un prim pas. Pentru mine, Noii Paşoptişti reprezintă primul pas spre posibilităţi multiple şi de succes. Baftă mie, baftă tuturor! Mă înclin, Ana Maria Chioc.

„Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţă în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!” (Mihai Eminescu)

Ioana Radulescu

Sunt studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi la Academia de Studii Economice unde studiez Marketing. Sunt voluntară în Synergetica din iunie 2009 unde am ajuns prin intermediul stagiului de practică din FJSC. Am rămas voluntară în fundaţie pentru că m-am implicat în proiectul “Noii paşoptişti” şi am crezut în finalitatea lui. De asemenea, aici am întâlnit o echipă devotată acestui proiect care m-a ajutat să-mi dezvolt spiritual Neo-pasoptist.


Pentru mine Neopasoptismul este un curent puternic ce ar trebui să existe în noi toţi, cred în el şi cred că prin el putem aduce schimbări notabile României. Sunt Neo-pasoptista pentru că sunt activa şi cred că doar aşa putem ajuta România. Vreau ca oamenii care au ceva de spus trebuie să se implice şi să creadă în viitorul acestei ţări.

 

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: