Dupa cariera inceputa la Newsweek in New York in 1985, Sandra Pralong se intoarce in Romania la inceputul anilor 1990, unde pune bazele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, cunoscuta si ca Fundatia Soros.


Intre 1990 -1993 Sandra a lucrat cu CNN, în Europa de Est, la CNN WORLD REPORT, unde a scris, produs şi transmis ştiri, iar in 1993 lanseaza Transnews—primul schimb de ştiri video al Europei Centrale şi de Est, din partea Internews şi Fundaţiei Soros.


Intre 1998 si 2000, Sandra Pralong a fost Consiliera Presedintelui Romaniei, responsabila pentru Comunicare Internationala si Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Dupa 2002 a devenit responsabil regional de comunicare pentru cele 27 de tari din Europa si fosta Uniune Sovietica a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).


Din 2006, Sandra Pralong este presedintele Fundatiei SynergEtica, organizatie neguvernamentala, care isi propune sa sustina crearea unei societati romanesti prospere, unde integritatea, respectul si dreptatea sunt valori fundamentale ale identitatii sale.


Sandra Pralong a publicat numeroase lucrari in domeniul eticii si a dezvoltarii societatii civile. A obtinut Doctoratul in stiinte Politice de la "Sciences Po" din Paris, are un Master in Drept International si Diplomatie de la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston si un Master in Filozofie Politica de la Columbia University din New York.


In 2008 a fost numita Ambasador al Anului European al Dialogului Inter-Cultural, iar in 2009 creaza, la Bucuresti, Ambasada Artelor, un proiect care promoveaza contributia culturii romane in Europa.

 

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: